מעוניינים לרכוש ידע מקצועי מקיף ומעמיק כדי לבנות ולפתח אתרים איכותיים ומרשימים? מהן האפשרויות בתחום לימודי בניית אתרים ב-2019? היכן כדאי ללמוד קורס בניית אתרים?
האינטרנט חדר במשך השנים לכל תחומי החיים, וכיום כל ארגון, עסק וחברה שמכבד את עצמו, מתחזק אתר דינמי באינטרנט. האתר מאפשר לעסק להציג מידע רלוונטי אודות החברה, חזון העסק, תחומי פעילות, מוצרים ו/או שירותים וכדומה. בימינו עסקים רבים מתחזקים גם אתר מכירות באינטרנט ופרופיל עסקי ברשתות החברתיות. הטכנולוגיות החדשניות בתחום בניית האתרים מאפשרות לבוני האתרים להציע אתרים מתקדמים ואיכותיים יותר, לכן מומלץ ללמוד קורס לבניית אתרים רק במכללה או פלטפרומה מובילה ללימודי מקצועות ההייטק.
המסלולים השונים ללימודי בניית אתרים
מספר האתרים ברשת האינטרנט הוא עצום, יש אתרים בכל התחומים, וכל אתר פונה לקהלי יעד שונים. כיום, אתרי האינטרנט משמשים ככלי שיווקי חשוב ומרכזי עבור עסקים מכל הסוגים, האתר מהווה מעין כרטיס ביקור של החברה וזהו נכס דיגיטלי משמעותי שיכול להניב רווחים עבור העסק ולהבטיח נוכחות מרשימה באינטרנט, מיתוג מנצח של העסק, בידול מהמתחרים ועוד.
כדי להקים אתר אינטרנט איכותי ואטרקטיבי יש להקפיד על קריטריונים ברורים בהתאם לדרישות של מנועי החיפוש ובראשם כמובן גוגל. מפתחי האתרים נדרשים להכיר את העקרונות לבניית אתרים כדי ליצור אתר יעיל, שימושי, ידידותי למשתמשים ואטרקטיבי, לכן יש לבנות אתר נגיש ורספונסיבי עם תוכן איכותי, עשיר ומגוון, מידע עדכני, תמונות ברורות, היררכיה ומבנה נוח לגולשים, מראה נעים, עיצוב מושך וייחודי וכיוצא בזה.
כדי לבנות אתרי אינטרנט מקצועיים, מתקדמים ואיכותיים מומלץ ללמוד קורס בניית אתרים במכללה מובילה, אך יש גם אפשרות לבחור מסלול לימודים של קורס בניית אתרים אונליין באינטרנט, כך אתם יכולים ללמוד בקלות ובנוחות בלי לצאת מהבית וללא צורך לבזבז זמן בנסיעות. בנוסף, באפשרותכם לבחור קורס מקצועי לבניית אתרים בחברות מקצועיות הפועלות בתחום. לא מעט חברות מובילות לבניית אתרים החלו לשווק בשנים האחרונות קורסים שונים בהנחיית אנשי המקצוע של החברה או מרצים מנוסים מבחוץ.
לכן, רגע לפני שאתם נרשמים לקורס בניית אתרים עליכם להחליט מראש כמה זמן אתם מוכנים להשקיע בקורס כזה, מה היא רמת הידע המקדים שלכם בנושא, כמה אוריינטציה טכנולוגית יש לכם, כמה ליווי אישי אתה צריכים וכו’. כמובן שמומלץ לברר מעט סיפורי הצלחה של אנשים שלמדו באותו הקורס אותו בחרתם לחקור, בין אם מדובר במכללה, איש מקצוע שמעביר את הקורס או קורס אונליין – חשוב מאוד שתבדקו האם בוגרי אותו קורס אכן עובדים בחברות הייטק או אכן בנו נכסים דיגיטליים בזכות הקורס.
אפשרויות שונות ומגוונות ללימודי בניית אתרים
- קורס בניית אתרים במכללה – מכללות רבות ברחבי הארץ מציעות קורסים בתחום ההייטק, ביניהם כמובן קורס פיתוח אתרים, השוק מוצף בקורסים מסוג זה ולכן מומלץ לכל מי שמתכנן ללמוד במכללה כזו לעשות שיעורי בית מקיפים.
יתרונות:
- יתרונות מרכזי של לימוד בניית אתרים במכללה היא שילוב של סיוע בראיונות עבודה בהייטק ומציאת עבודה בתחום.
- הדרכה פנים מול פנים
- שאילת שאלות וקבלת תשובות בזמן אמת
- סיכוי גבוה לנטוורקינג
- אינטראקציה ושיתוף פעולה עם תלמידים נוספים.
חסרונות:
- כפיפות ללו”ז של המכללה
- קצב הלמידה תלוי בקצב של כל הכיתה
- יש צורך לנסוע למכללה
- הקורס הוא חד פעמי
- עלות גבוהה בהרבה
2. קורסים אונליין – אפשרות נוספת ללמוד בניית אתרים היא למידה דרך פלטפורמות אונליין כמו Udemy או lynda המציעות מגוון קורסים בתחום ההייטק וביניהם גם קורסים לבניית אתרים. Youtube הוא כמובן גם כן פלטפורמה מעולה לקורסים אונליין, אך עם זאת, יש לקחת בחשבון כי לרוב הקורסים שתמצאו ב-youtube יהיו “טעימות” או שיעורי נסיון אשר מהווים teaser לקורס האמיתי שככל הנראה עולה כסף.
יתרונות:
- ניתן לנהל זמנים בצורה עצמאית.
- מעולה לשילוב עם עבודה
- עלות נמוכה בהרבה
- אין צורך בנסיעות
- ניתן לחזור על הקורס מספר פעמים
חסרונות:
- לא ניתן לרוב לשאול שאלות ולקבל תשובות בזמן אמת
- רוב הקורסים בשוק הם בשפה האנגלית
- קורסים לרוב לא מקיפים כמו קורס פרונטלי
- לא תמיד פשוט להביע מחשבות ודעות בכתב
- ניהול זמנים בצורה עצמאית לא מתאים לכולם ויש צורך במשמעת עצמית קפדנית.
3. למידה אצל אנשי מקצוע – אפשרות נוספת וחדשה יחסית בשוק – ישנם מספר אנשי מקצוע בישראל אשר עוסקים או עסקו בעבר בתחום הפיתוח ובניית אתרים והיום מעבירים שיעורים פרטיים בתחום. בנוסף, קיימות חברות של שיווק ופיתוח המשווקות גם קורס לבניית אתרים.
לפני שאתם בוחרים קורס לבניית אתרים במכללה או כל אפשרות אחרת, חשוב לציין כי מוסדות הלימוד מציעים קורסים שונים בתחום בניית אתרים, והאפשרויות הן רבות, למשל:
- בניית אתרים ואפליקציות WEB (Front End Development).
- בניית אתרים ב-PHP.
- בניית אתרי וורדפרס.
- בניית אתרי ג’ומלה.
- בניית מסדי נתונים לאתרים באינטרנט.
- בניית אתרי תדמית לעסקים וארגונים.
- תכנון, בניית והקמת אתרי מכירות.
ההבדלים בין הקורסים ואפשרויות הלימוד טמונים בין היתר בתכני הלימוד, בהיקף חומרי הלימוד, במטרות הקורס, בקהל היעד, במספר המשתתפים וכמובן בעלות. קורס מקצועי לבניית אתרים מעניק לסטודנטים את הכלים המתקדמים ביותר לבניית והקמת אתרי אינטרנט, אך כדי להשיג יתרון מול מועמדים אחרים על משרות רלוונטיות בתחום בניית האתרים כדאי לבחור קורס עדכני המותאם לנהלים שהוגדרו על ידי איגוד האינטרנט העולמי. כמו כן, מומלץ לבחור קורס מקצועי ומעמיק עם דגש על סביבת הפיתוח Front End ופיתוח יישומי WEB ואפליקציות.
ככל שתכני הקורס מעמיקים מגוונים ועדכנייפ יותר, הסטודנט זוכה לידע מקיף ומקצועי בתחומים הנחוצים לעבודתו. עליכם לזכור כי תחום בניית האתרים נחשב למבוקש מאוד, זהו תחום דינמי ומאתגר המשתנה בתדירות גבוהה, וכיום הדרישה ממפתחי האתרים היא לשלוט גם בכלי עיצוב, קידום אתרים אורגני, פיתוח אפליקציות ל-WEB, פיתוח ממשקים ידידותיים למשתמש, ניסיון בחוויית משתמש ועוד.
איפה כדאי לכם ללמוד בניית אתרים?
עקב ריבוי האפשרויות אותם אתם יכולים לבחור בכדי ללמוד בניית אתרים, מומלץ לעשות הרבה שיעורי בית טרם הבחירה ולשאול את עצמכם את השאלות הבאות:
- כמה אתם טכנולוגיים? האם אתם מתעסקים הרבה עם מחשבים ביום יום? האם עסקתם בתחום דומה בעבר?
- מה היא רמת האנגלית שלכם?
- מה היא רמת המשמעת העצמית שלכם? האם אתם מסוגלים לנהל לעצמכם את הזמנים בצורה טובה מספיק?
- מה היא המטרה שלשמה אתם מחפשים להירשם לקורס זה? האם אתם מתכננים להיות עצמאיים בתחום או לעבוד כשכירים (ישנם מכללות הייטק המציעות סיוע בהשמה בסוף הקורס).
- מה הוא התקציב שלכם?
ברגע שתענו על כל שאלות אלו בצורה מסודרת, תוכלו לקבל החלטה נכונה ולבחור את הקורס בניית אתרים המושלם עבורכם.