בכל סופ”ש נביא כאן את רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו להיחשף למידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. הרשם לעדכון וקבל מייל שבועי עם כל הסיפורים והחדשות.
תמיכה בהכתבה קולית בגוגל דוקס
לפוסט המקורי ב – Search Engine Roundtable
רק לפני שבוע הכריזו בגוגל על תמיכה בחיפוש קולי לדפדפן כרום, וכבר נוספה גם תמיכה בהכתבה דרך קול ל – Google Docs. כמו שאפשר לראות בתמונה, לפני שמכתיבים אל תוך המסמך עצמו צריך ללחוץ על כפתור המיקרופון כמו בשאר המוצרים תומכי הפקודות הקוליות של גוגל.
למרות שלא ברור היכן יושק השירות לראשונה, סביר להניח שהראשונים שיקבלו אותו יהיו האמריקאים דוברי ואנגלית ורק אחר כך שאר המשתמשים בשפות אחרות, כולל אנחנו… (כיום הזיהוי הקולי של גוגל דווקא כן עובד בעברית בחיפוש מסלולר כבר מדצמבר 2011).
ממציא הביטקוין: יפני בן 64 מקליפורניה?
באופן מעט מפתיע, מסתבר ששמו האמיתי של ממציא הביטקווין סאטושי נקמוטו, הוא אכן סאטושי נקמוטו והוא מתגורר בקליפורניה. זהותו של האיש נחשפה על ידי כתבת ניוזוויק, ליאה מקגארת’ גודמן. הפוסט שהעלתה לאתר המגזין זכה ליותר מאלפיים תגובות ועורר עליה את זעמם של לא מעט גולשים שכעסו על חשיפת פרטיו האמיתיים של האיש, כולל תמונה שלו ושל ביתו. אם לוקחים בחשבון שהבנאדם כנראה מחזיק בביטקוין בשווי של 400 מיליון דולר, בהחלט אפשר להבין את הדאגה הזו.
לפי הכתבה, כבר לאחר שהמטבע הפך מרעיון תיאורטי לבר יישום אי שם ב-2009, נקמוטו דאג להתכתב עם הצוות הטכני של מערכת הכרייה רק דרך הודעות דואר אלקטרוני, ב-2010 הוא כבר העביר את סמכויותיו למתנדבים. ב-2011 נעלם לחלוטין לאחר שהמדען הראשי של ביטקוין ועוזרו הצמוד ביותר עד אז, גאווין אנדריסן, הביע בפניו את רצונו לחשוף את דרך הפעולה של המטבע בפני סוכני ה-CIA ולהסביר להם מדוע מדובר במטבע חוקי שאין מה לפחד ממנו.
בכל אופן, אתמול בבוקר כבר טען אותו נקמוטו מקליפורניה שהוא כלל אינו האיש וכאשר אמר שהוא אינו מעורב יותר בפרויקט, התכוון למעשה לכך שהוא לא מעורב יותר בתחום ההנדסה באופן כללי. זאת למרות שהאנגלית במסמך הביטקוין המקורי המערבבת בין דקדוק בריטי לאמריקאי אכן מתאימה לתחקיר עלה לארה”ב בגיל 10 אך המשיך להיחשף לאנגלית בריטית מכיוון שהזמין ערכות רבות של רכבות לבניה עצמית מאנגליה. גם אחיו, ארת’ור נקמוטו, אליו הצליחה להגיע הכתבת במהלך התחקיר טען בפניה שהוא עקשן ביותר והסיכויים לכך שימהר להכחיש את מעורבותו בפרויקט גדולים.
עיצוב חדש לפיד של פייסבוק גם למשתמשי הדסקטופ
נראה כי חלק ממשתמשי פייסבוק בעולם וגם כאלו בארץ שמשתמשים בממשק באנגלית כבר זכו לקבל את העיצוב המחודש של הניוז פיד המזכיר במידת מה את זה של האפליקציה הסלולארית :
- התמונות זוכות לנפח גדול יותר בכל אייטם ואילו הטקסט הנלווה
- בסרגל הכלים הימני (אצלנו בשמאלי) נוספה פינת טרנדים המתייחסת לנושאים חמים בכלל הרשת החברתית בדומה לטוויטר
- עוד תוספת לסרגל תהיה משתמשים שהמשתמש עשוי להכיר ואפשרות לשלוח להם בקשות חברות
עבור מי שעובד בעיקר עם האפליקציה של פייסבוק, השינויים האלו עלולים להיראות מוכרים ומינורים ויש כאלו שאפילו טוענים שהם דומים יותר לפיד המקורי, אבל אם החשש של פייסבוק מפני אפליקציות חברתיות מבוססות תמונות כגון Snapchat הוא אכן מוצדק, בהחלט ייתכן שעידוד המשתמשים שלה לשתף יותר תוכן וויזואלי הוא בהחלט מה שהיא צריכה.
אפשרות חדשה להטמעת תמונות מתוך Getty Images
אפשרות חדשה ב- Getty Images מאפשרת לאנשים להשתמש בכלי ההטמעה על מנת להטמיע תמונות ממאגר התמונות הגדול ברשת באתר או בבלוג שלהם. הכלי נפתח עבור תמונות מתאימות שכפתור ההטמעה ( </> ) מופיע לידן ובגודל ברירת המחדל שלהן. בשלב הנוכחי מוצעות דרך הכלי כ-40 מיליון תמונות מתוך מאגר של 150 מיליון תמונות בסך הכול. ההטמעה כוללת קישור חוזר ל-Getty Images וקרדיט ליוצר המקורי.
חשוב להדגיש שהתמונות המוטמעות הן לשימוש שאינו מסחרי בלבד וההטמעה שלהן באמצעות קוד מאפשרת ל-Getty Images לעקוב היכן בדיוק הטמיעו אותן, כאשר בשלב הבא יתווספו גם Widgets ל-Tumbler ,Twitter ואפילו וורדפרס.
ההסבר של Getty Images למחווה הזו הוא שהם מעדיפים שתהיה להם יותר שליטה על התמונות מאשר שהגולשים פשוט ישתמשו בקליק ימני על העכבר ויגנבו אותן מאתרים ששילמו בעבורן כסף.
כך נראית הטמעה לדוגמא: