[box type=”note”]אז מה היה לנו השבוע? בכל סופ”ש נביא כאן את רשימת הפוסטים המעניינים ביותר שמצאנו בבלוגספירה המקומית והעולמית בנושא קידום אתרים, שיווק באינטרנט ומדיה חברתית. כך תוכלו להיחשף למידע מעניין נוסף שאנחנו לא מספיקים לסקר כאן במהלך השבוע. [/box]
על האיסור לפרסם פסקי דין במנועי חיפוש
קישור לסריקה של הכתבה באתר רוטר
השבוע נודע כי בחודש שעבר ביקשה הנהלת בתי המשפט מהאתרים המשתמשים בשרתיה ומעניקים גישה אל פסקי דין, לאסור על מנועי החיפוש לאנדקס את התוכן של אותם פסקי הדין, גם אם האתרים מציגים למנועי החיפוש רק חלקים מפסק הדין… לפי היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט, עו”ד ברק לייזר, הסיבה לכך היא הרצון לשמור על פרטיותם של המתדיינים ולמנוע את הפרסום של שמם ברבים. לדבריו, זכות זו עולה בחשיבותה על זכות הציבור לדעת ואף על עיקרון פומביות הדיון (עיקרון שכלל אינו מתייחס לטכנולוגיה והעובדה שהיום הנגישות למידע מכל סוג שהוא קלה יותר מאי פעם).
לפי לייזר, נציגי המאגרים יתחייבו לחתום תוך כשלושה שבועות על הסכם חדש שיאסור עליהם להעניק גישה אל מנועי החיפוש אם ירצו ולהמשיך לקבל בעצמם גישה אל המאגרים. עם זאת, זהו גם לערך המועד בו נדרשה פרקליטות המדינה להשיב על ערעור של חברת “תקדין” לבג”צ בנושא, כך שעדיין לא מדובר בסוף פסוק. כמו כן, יש בעיה הרבה יותר גדולה לפקח על אתרי אינטרנט פרטיים של עורכי דין שמביאים פסקי דין שונים או חלקים מהם כלשונם באופן ידני.
הערה טכנית: באופן אירוני משהו, אתר הארץ בעצמו לא פרסם את הכתבה שהופיעה בדפוס ביום שישי.
התמיכה ב-HTTPS יכולה להיות גם שדה מוקשים
קישור לפוסט המקורי ב-bufferopen
למרות שעד עכשיו לא ממש ברור מהי האפקטיביות האמיתית של הוספת הצפנה לאתרי אינטרנט מבחינת הדירוגים בגוגל, לפחות אתר אחד שבחר בדרך הזו, “זכה” דווקא לירידה בלתי צפויה בדירוגים על לא עוול בכפו :
כפי שאפשר לראות בגרף, מיד לאחר הטמעת ההצפנה ב”בלוג החברתי” של אתר buffer, התנועה באתר פחתה באופן דרסטי גם יחסית לימים הקודמים בחודש וגם יחסית לתקופה המקבילה בשנה הקודמת. אם בהתחלה חשבו באתר שמדובר בענישה ידנית שהעיתוי שלה היה אומלל במיוחד, הרי שלאחר מכן הסתבר שהעונש עצמו היה ישן ולמעשה נראה כחדש רק בגלל שלאתר לא היה חשבון WMT. לאחר שאנשי ה – SEO של האתר עשו בדק בית וגם פנו לג’ון מולר מגוגל דרך הפוסט הרלוונטי בגוגל פלוס, העונש עצמו הוסר תוך מספר ימים וגם התנועה לאתר חזרה לסדרה.
למרות שגם כעת לא ממש ברור האם המעבר להצפנת HTTPS הוא זה ש”הדליק” את העונש הידני (אף על פי שלפי מולר אין ביניהם קשר ישיר), או שפעולות ה – SEO שנעשו הן אלו שתיקנו באג כלשהו באלגוריתם שבודק את ההצפנה בגוגל, מה שבטוח הוא שהצוות של האתר למד שלא כדאי לעשות שינוים חדים מדי במהירות, ובטח לא על חלקים באתר שמקבלים כל כך הרבה תנועה.
דיווח: עדיין קשה לגרום לגוגל להפנות לחיפוש באתר שלכם
לשרשור המתמשך ב-Webmaster World
לפני כשבועיים גוגל הכריזה באופן רשמי (לאחר ספקולציות כאלו ואחרות) כי בעלי אתרים יוכלו לסמן מנועי חיפוש פנימיים באתר שלהם ולתת לגולשים לחפש בהם כבר מתוך תוצאות החיפוש של גוגל באמצעות “מנוע חיפוש בתוך מנוע חיפוש”.
למרות שהרבה מאוד בעלי אתרים ניסו ליישם את הסימון הזה, רק אחד מהם, המתכנה בשם “Getcooking”, הצליח לדבריו לעשות זאת. אצל אחרים, תיבת החיפוש אמנם מופיעה, אבל היא עדיין מפנה לחיפוש הפנימי של גוגל. (תכונה שעובדת גם בגוגל ישראל אגב).
יוטיוב מתחילה לספק נתוני צפייה בוידיאו דקה אחרי דקה
נראה שבכל מה שקשור לאתרי הוידיאו והתחרות הגוברת בין גוגל לאתרים אחרים שרוצים נפח מזמן הצפייה ההולך וגדל של הגולשים ברשת, קנאת סופרים אכן מרבה חוכמה : מהשבוע יו-טיוב מציגה נתוני צפייה בזמן אמת עבור חמשת הסרטונים האחרונים שהועלו לערוץ, כשמנהל הערוץ יכול לראות את נתוני הצפייה דקה אחר דקה במשך השעה האחרונה או שעה אחר שעה במהלך היומיים שלאחר העלאת הסרטון.
כראויה לשמה, התצוגה החדשה אף היא מתעדכנת בזמן אמת ואתם לא צריכים אפילו לרענן את העמוד כדי לראות את הנתונים הנכנסים שממשיכם להתעדכן:
פייסבוק רוצה להגן על הסודות שלכם, אבל האם אתם בוטחים בה?
לפי מקורות המקורבים הן לפייסבוק והן לאתר TechCrunch, הפתרון האלגנטי שפייסבוק הצליחה למצוא לטענות החמורות על פרטיות ברשת שלה, הוא ככל הנראה להשתמש באפליקציה נוספת במיוחד למטרה זו… האפליקציה שמכונה Moments (כמעט רצינו להגיד Secret…), תאפשר לכם לשתף מידע אישי ואינטימי עם רשימה סגורה של חברים, וזאת למרות שצוקרברג הודה בעצמו שכמעט אף אחד לא משתמש ביצירה של רשימות חברים (וגם כיום, כשהן נוצרות אוטומטית, לא ברור כמה אנשים טורחים לבדוק את האופציה…).
לשם זאת, האפליקציה תשתמש במעין תצוגת רשת (Grid) עם תמונות של החברים הכי קרובים שלכם ותקל על הבחירה בדומה לאפליקציה אחרת בשם Cluster. גרסה אחרת שמתבססת על ריאיון עם צוקרברג משנה שעברה גורסת שהיא תתממשק מול קבוצות שונות (Groups) שהן מאוד פופולאריות, כפי שכיום ה-Messenger פועלת מול חברים בודדים שלכם.
בכל אופן, אין ספק שפייסבוק רוצה להמשיך בתהליך של פיצול השכבות השונות של פייסבוק לאפליקציות שונות על מנת להקל על הממשק העמוס שלה, שהוא בדרך כלל לא מספיק קריא ואלגנטי בתצוגה המוקטנת של הסמארטפונים, כמו גם להילחם בעיקרון “הגידול המעריכי של השיתוף”.