החל מהיום יוכלו גם הישראלים להשתמש באחת ממערכות בניית האתרים המתקדמות ביותר בעולם, ולהקים אתרים בעברית בחינם – uCoz.
אם עד היום למי שלא היה ידע טכני מספיק בבניית אתרים, נאלץ לעבוד עם אתרים באנגלית “ולדחוף” להם את העברית בכוח, או להסתפק בפתרונות בניית אתרים מקומיים ולא מאוד ידידותיים או אסתטיים, הרי שעבורו מדובר במהפכה של ממש. חשוב להדגיש גם כי לא מדובר במערכת דמוי וורדפרס, דרופל או ג’ומלה, הדורשות ידע טכני בזמן ההקמה, ומדובר בפתרון כולל שמתאים גם למי שמעולם לא העלה קבצים לשרת דרך FTP.
השם uCoz אולי לא מוכר כל כך לצברים שבינינו, אך ייתכן כי דוברי הרוסית כבר שמעו בעבר את השם, וזאת מכיוון שבסיס החברה הוא במוסקבה ובצ’רקסי (אוקראניה). מ- 2005, השנה שבה הוקמה החברה, היא הספיקה להתרחב, וכיום פועלת ב-13 מדינות שונות ובהתאם, תומכת ב-13 שפות שונות עם אפשרות הרחבה באמצעות תקן UTF-8 (אנגלית, ערבית, הונגרית, גרוזינית, עברית, ספרדית, לטבית, גרמנית, רומנית, רוסית, אוקראינית, צרפתית ושבדית). כיום מתארחים בחברה כמיליון אתרים שונים ומספר הדפים הנצפים בכל רשת האתרים הוא כ- 150 מיליון ביום!
חבילה בסיסית הוגנת ושירותי ערך מוסף במחיר שפוי
החבילה הבסיסית והחינמית של uCoz כוללת כ– 400 מגה בייטים של שטח אחסון, מספיק והותר למרבית האתרים הקטנים עד הבינוניים. בנוסף לכך, אפשר לבחור מבין לא פחות מ– 250 עיצובים שונים. בתוספת של מספר דולרים בלבד, אפשר להגדיל את נפח האחסון ולקבל אתר ללא פרסומות כלל.
גם רשימת המודלים המוכנים של uCoz הניתנים בחינם מרשימה ביותר: הגדרות On Page ל– SEO, בלוגים, פורומים, גלריות, מערכת רישום משתמשים ואפילו משחקים מקוונים (“משחקים ברשת”). מי שמשדרג לחבילה העסקית ומעלה, יוכל לפתוח גם חנות וירטואלית. בכל מקרה, אפילו העלות של החבילה היקרה ביותר למפתחים, היא בסך הכול 10.99$ לחודש (עדיין לא ברור מה יהיו המחירים המדויקים בארץ), מחיר שחברות אחסון ישראליות גובות בדרך כלל עבור החבילה הקטנה ביותר אצלן.
חשוב להדגיש גם כי אין צורך להשתמש בהכרח בכל המודלים ואתר שבנוי במערכת יכול לתפקד גם עם מספר מודלים מצומצם. ושוב, לשם ההשוואה, במערכות רבות לניהול תוכן , מודלים ריקים נראים כבר מלכתחילה ופוגמים בחווית הגלישה באתר.
מדריכים וקהילה תומכת
בנוסף לכל האפשרויות שהוצגו עד כה, ל- uCoz יש גם מדריכים רבים בצורת ספרים וחוברות דיגיטאליות, קהילת פורומים גדולה, נוכחות ברשתות וחברתיות ואפילו ערוץ עם מדריכים מצולמים ביוטיוב. לכן, אין ספק כי הכניסה לשוק הישראלי מהווה סוג של פריצת דרך גם בתחום הזה, מכיוון שעד כה מרבית החברות שהציעו שירותים דומים, השתמשו בתמיכה טלפונית או צ’אט בסיסי בלבד (גם מרבית הקהילות של מערכות קוד פתוח בארץ למעשה מפוצלות על פני מספר רב של ערוצים).
מה דעתכם על המערכת?
ולסיום, כמו תמיד, נשמח לשמוע לגבי ההתנסות הראשונית שלכם עם המערכת? ואולי בכלל הכרתם אותה כבר קודם ותוכלו להמליץ עליה או לתת כמה הערות חשובות דווקא מזווית ה- SEO – האם היא טובה מבחינת קידום אתרים?