העובדה שסרטוני טיקטוק מופיעים בתוצאות החיפוש של גוגל אינה חדשה, אך החידוש הוא במיקום הדומיננטי שהם מקבלים כעת. מעכשיו, כך נראה, תוצאות חיפוש של סרטוני טיקטוק מופיעות בחיפוש SGE ובאזור ה-snippets של גוגל, בו מוצגים מקטעי טקסט במענה לשאלות גולשים, כאשר הטקסטים נלקחים מתוך תיאורי הסרטונים בטיקטוק.
את הדיון הנוכחי בתעשייה הציתה לואיס פרקר, מנהלת יחסי הציבור של סוכנות השיווק Propellernet. פרקר שיתפה צילום מסך בלינקדאין שלה, הכולל חיפוש לצד תוצאותיו שמובילות לטיקטוק. פרקר היא לא היחידה. גם קארי רוז, מנכ”לית Rise at Seven שיתפה בלינקדאין צילום מסך דומה דווקא מה-SGE, שעדיין בשלבי מעבדה.
עדיין לא ברור אם מדובר בעדכון רשמי שעתיד להחזיק לאורך זמן (גוגל לא הצהירה על כך, עד כמה שידוע לנו), אך אנשי שיווק רבים בתעשייה שמו לב לשינוי. אבל הם בהחלט מעוררים עניין בתעשיית השיווק, ומעלים שאלות בנוגע להתנהגות החיפוש של משתמשים בני דור ה-Z.
מגמה מסתמנת: טיקטוק היא מנוע החיפוש של דור ה-Z
ההגדרה של טיקטוק כמנוע חיפוש היא הרבה מעבר לוויכוח סמנטי. גם אם טיקטוק לא עונה על ההגדרה הטכנית של “מנוע חיפוש”, כך משתמשים בו צעירים בפועל. סביר להניח שהמהלך הזה של גוגל נועד לפנות למשתמשים צעירים, וגוגל לא לבד. גם מנוע החיפוש בינג מקדם תוצאות חיפוש מתוך טיקטוק. הנתונים מגבים את המהלך: במסגרת דו״ח מגמות שיווק דיגיטלי לשנת 2024 של אנגורה מדיה התגלה כי רבים מבני דור ה-Z משתמשים בטיקטוק כמנוע חיפוש, לפעמים על חשבון השימוש במנוע החיפוש של גוגל. לפי סקר שערכה חברת Her Campus Media, כ-51% מבנות דור ה-Z מעדיפות להשתמש בטיקטוק לחיפוש ברשת.
כשאלו הנתונים, הפוטנציאל ברור – מותגים שלא ישכילו לחבר בין חיפוש בגוגל וחיפוש בטיקטוק, עלולים להחמיץ הזדמנויות משמעותיות.
טיקטוק – פלטפורמה מושלמת בעידן של קשב קצר
גם אם התדמית של טיקטוק מעט מפוקפקת, אי-אפשר להתווכח עם ההצלחה שלה. יש בה כמויות אדירות של תוכן, שמונגש היטב לקהל הצעיר באמצעות סרטונים קצרים. על סמך מחקרים שונים עולה כי טווח הקשב שלנו הולך ומתקצר, ואולי זאת הסיבה להצלחה של סרטוני הטיקטוק והופעתם באזור ה-snippets של גוגל. אין ספק שאנשי שיווק ומקדמי אתרים יצטרכו להקדיש מעתה תשומת לב לעניין.