ביום השני של כנס TikTok World, ועל רקע המאבק המשפטי מול ממשלת ארצות הברית, טיקטוק הציגה שורה של כלים חדשים המבוססים על בינה מלאכותית, במטרה לייעל את תהליך הפרסום בפלטפורמה. טיקטוק מנסה לרכוש את אמונם של המפרסמים מחדש, ולשם כך היא משתדלת לשמור על “עסקים כרגיל”.
אוטומציית פרסום מבוססת AI בטיקטוק
החל משנה שעברה, טיקטוק מריצה תוכנית חצי-אוטומטית לקמפיין ביצועים. הקמפיין משתמש ביכולות כמו פילוח קהל, קריאייטיב והצעות מחיר. אוטומציית השירות החדשה שהוכרזה כעת, Performance Automation, מתיימרת לקחת את התהליך צעד אחד הלאה ולהפוך אותו לאוטומציה מלאה. האוטומציה החדשה עושה שימוש ביכולות בינה מלאכותית ולמידת מכונה, כדי להבין מתי כדאי להציג את הפרסומות ולאילו קהלים. המפרסמים, מצידם, מתבקשים רק לספק נתונים ראשוניים.
התוכנית השנייה נקראת TikTok Shop Marketing Automation, והיא הופכת פעולות כמו יצירת מודעות, ניהול הצעות מחיר וניהול תקציב, לתהליכים אוטומטיים. זאת בדומה למה שעושות חברות ענק אחרות, כמו גוגל ופייסבוק.
TikTok One: פלטפורמה חדשה לניהול קמפיינים
בנוסף, טיקטוק השיקה את TikTok One, פלטפורמה מרכזית המשמשת כמעין “חנות אחת” שבה מפרסמים יכולים למצוא את כל מה שהם צריכים כדי ליצור קמפיינים מוצלחים. בכך נכללת גישה למאגר עצום של כמעט 2 מיליון יוצרים, שיתופים עם סוכנויות וכלים יצירתיים. לצד הפלטפורמה הזאת, הושק גם TikTok Symphony – מעין סייען מבוסס בינה מלאכותית שיסייע בכתיבת תסריטים, הפקת סרטונים ואופטימיזציה של נכסים (יש צורך להירשם לרשימת המתנה).
@tiktoknewsroom Introducing TikTok Symphony: our new Creative AI suite that blends human imagination with AI-powered efficiency to help marketers scale content development, creativity, and productivity on TikTok.
המהלך של טיקטוק מגיע ככל הנראה בין היתר, על רקע חששות של מפרסמים לגבי חוסר השקיפות. לטענתם, אין דרך לדעת שהקמפיינים האוטומטיים אכן יגיעו ליעדים אליהם טיקטוק מתחייבת. כדי להתמודד עם חששות אלו, טיקטוק משיקה גם תוכנית למדידת ההתקדמות בקמפיין, ומציגה את KFC בגרמניה כדוגמה להצלחת האוטומציות החדשות. לפי ההצהרה של טיקטוק, חברת KFC שיפרה את המודעות למותג ב-25% והגדילה את התקנות האפליקציה ב-81%.
בסוף, טיקטוק מנסה לשמור על תנופת הצמיחה שלה ולהרגיע את המפרסמים על ידי הצגת כלים אוטומטיים חדשים, במטרה לשפר את האפקטיביות והיעילות של הקמפיינים בפלטפורמה, תוך התמודדות עם החששות שעולים מצד המפרסמים.