טיקטוק מתחילה לדאוג לבריאות הנפשית שלנו

עומר לייבנזון
ע"פ סקר שטיקטוק ערכה לאחרונה, שמטרתו הייתה לשאול מספר שאלות הנוגעות לבריאות הנפש בקרב הגולשים שלה, עלה בין היתר כי 9 מתוך 10 גולשים מאמינים שהרווחה הנפשית שלהם חשובה יותר מהרווחה הפיזית שלהם. בעקבותו החלה טיקטוק לצאת למסע - טיפוח סביבת צפייה בסרטונים בה אנשים יכולים להרגיש בטוחים, לא משנה באיזה סרטון הם צופים.
רווחה נפשית בעולם
YouGov 2022 Well-Being Survey

“כדי לשפר את ההבנה שלנו לגבי רגשות הקהילה שלנו ומסעות בריאות הנפש שלנו, ערכנו סקר עולמי בשיתוף עם חברת מחקרי השוק YouGov. מטרת המחקר שלנו הייתה לחקור גישות חדשות כלפי רווחה, כולל רמת הנוחות בשיחה על קשיים נפשיים עם משפחה וחברים”.

ממצאי הסקר

הסקר, שנערך בארה”ב חשף ש-8 מתוך 10 מבוגרים אכן מרגישים בנוח לדבר על הרווחה הנפשית שלהם.

ככל שהגילאים עולים, כך רמת אי-הנוחות בדיבור על המצב הנפשי שלהם פוחתת – במילים אחרות, ככל שאנחנו מתבגרים, קל לנו יותר לדבר עם הסובבים אותנו על הקשיים הנפשיים שלנו (כמובן, בהסתמך רק על הסקר הזה).

כך, אנשים בגילאי 18-24 מדווחים על רמות גבוהות ביותר של אי נוחות בדיבור על רווחה נפשית והמספרים יורדים ככל שאנשים מתבגרים.

אחת המסקנות הבולטות שעלו כתוצאה מממצאי הסקר הזה היא שדיונים על רווחה נפשית ומאמצים לעבר ביטול הסטיגמה, במיוחד בקרב הדורות הצעירים המשתמשים בפלטפורמה, עשויים לסייע לנרמול השיח על קשיים נפשיים.

בריאות הנפש: למה טיקטוק מתכוונים בדיוק?

עבור כל אדם, המושג “בריאות הנפש” עשוי להיות שונה אך טיקטוק מדברים בעיקר על שיעור החרדות והדיכאון שעלה לאין שיעור עם צמיחת הרשתות החברתיות בשנים האחרונות – לא מעט סקרים ומחקרים מעלים את המגמה הזאת, בעיקר בקרב בני נוער, שהם מהווים את אחת האוכלוסיות הבולטות בטיקטוק.

מהם הצעדים בהם טיקטוק תנקוט לשיפור רווחת הגולשים?

ההתקרבות לשיחות על בריאות הנפש עבור מי שמתמודד עם קושי נפשי היא לא קלה, ועשויה להיות אפילו מרתיעה, לדבריהם. אך דווקא רבים מהמשיבים על הסקר הודו כי הם מרגישים בנוח להקשיב למישהו אחר, שמדבר על בריאותם הנפשית במטרה לסייע להם, כל עוד הם רק מקשיבים ולא חושפים את הקשיים האמיתיים שלהם בדיבור אקטיבי. לכן, טיקטוק ריכזה כמה מהיוצרים הפופולריים ברשת והצליחה לגרום להם לייצר תוכן רלוונטי המדבר על רווחה נפשית, כדי להעלות את המודעות לכך.

בחודש שעבר טיקטוק אפילו השיקה קמפיין עולמי הנקרא “רווחה נפשית מגיעה תחילה” (Mental Well-Being Comes First) והוא כלל פיצ’רים חדשים בתוך האפליקציה, לייב, אפקטים ומדבקות.

איך זה משפיע על יוצרי התוכן?

טיקטוק מעודדת את השיח על בריאות הנפש, ולכן יש מספר האשטגים שתוכלו להשתמש בהם אם גם אתם רוצים להצטרף למטרה אותה היא מנסה להגשים. כל אחד יכול לצלם סרטון תמיכה במתמודדי נפש על כלל גווניהם, ולהוסיף אליו האשטגים שהפכו לפופולריים במיוחד, למשל:
MentalHealth, #SelfCare, #StressRelief, #HealingJourney# ועוד.

מעבר לכך, טיקטוק מדווחת כי היא נעשתה רגישה יותר לתוכן שפוגע ברווחת המשתמשים, תוכן שפוגע ברווחה הנפשית של הגולשים – יוסר מהרשת לאחר הדיווחים עליו.

לקריאת הידיעה המקורית

תגיות רלוונטיות: טיקטוק
שתפו:
נכתב על ידי
כותב תוכן וקופירייטר בעל רוח יזמית צעירה. הדבר שאני הכי אוהב הוא לנגן וליצור מוזיקה, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אנשים יצירתיים עושים לי את זה. אחרי שהקמתי את אחת מקהילות ההתפתחות האישית הגדולות בישראל, החלטתי להסב את עיסוקי העיקרי לדבר השני שאני מאוד אוהב: כתיבה שיווקית. עד היום הספקתי לצבור ולהתפתח במשך כ-5 שנים בעולמות כתיבת התוכן והאסטרטגיה השיווקית.
0 0 הצבעות
קלות השימוש
0 0 הצבעות
פיצ'רים ופונקציונליות
0 0 הצבעות
תמיכה טכנית
0 0 הצבעות
תמורה לכסף
הרשמו
הודע על
guest

0 תגובות
פידבקים מוטבעים
צפייה בכל התגובות
עומר לייבנזון
33
מדיה חברתית
עומר לייבנזון
1721
מדיה חברתית
עומר לייבנזון
1077
פרסום באינטרנט
עומר לייבנזון
448
קידום אתרים
יורם ליכטנשטיין
108303
תוכן וקופירייטינג
דוד כהן
102683
מדיה חברתית
דנה רוזן
83253
ניהול קהילה
נשארים מעודכנים בכל מה שחדש בדיגיטל

מעל 15,000 אנשי שיווק ובעלי עסקים נשארים מעודכנים בכל מה שחדש בשיווק דיגיטלי מאז 2007

0
נשמח לשמוע את דעתך, נודה לתגובהx
שיווק דיגיטלי שמביא תוצאות.
לוגו דייסון

189%

יחס המרה למודעות

לוגו איסתא

424%

הכנסות מהאתר

לוגו קפה עלית

139%

מבקרים חדשים באתר

לוגו נקסט

258%

רכישות אורגניות

לוגו קפה עלית
139%

מבקרים חדשים

לוגו דייסון
189%

יחס המרה למודעות

לוגו איסתא
424%

הכנסות מהאתר

שיווק דיגיטלי שמביא תוצאות.