כפי שסיפרנו כאן בתחילת החודש, OpenAI נכנסת לשוק החיפוש ומשיקה את SearchGPT. לא משנה מי תנצח במשחק הזה, התחושה באוויר היא שכללי המשחק פשוט עומדים להשתנות לחלוטין. אנחנו כבר יכולים לבצע, כל אחד על פי שיקוליו האישיים, את הערכות המצב למגמות העתידיות שיהיו בעולם החיפוש.
בנובמבר 2018, גוגל הגיעה לשיא של 91.4% נתח שוק מכל עולם החיפוש. מאז, שיעור זה ירד במתינות עד שהגיע ל-81.95% בינואר 2024 כאשר מי שהחלה לתפוס יותר ויותר נתח שוק היא לא אחרת מאשר בינג, שנתח השוק שלה החל לעלות עוד בחודש אפריל 2019. אז האם השילוב של מנוע החיפוש בתוך OpenAI יביא לירידה משמעותית בנתח השוק של גוגל?
מקור: Statista
מהו SearchGPT?
בעצם, לא מדובר כאן על מנוע חיפוש טוב יותר, אלא רצון לשנות את הדרך שבה אנשים מחפשים מידע, ליצור דרך חדשה למצוא תשובות. SearchGPT מסתמך על השאילתות שאנחנו מחפשים, ובהתאם אליהן יודע למצוא את התשובות המתאימות; לצד זאת, אותו מנוע חיפוש מנצל את החוזקה האדירה של חברת OpenAI והיא יכולת החשיבה המתקדמת שלו, שמולידה את האפשרות ליצור תשובות מותאמות אישית מבלי להיכנס כלל לתוצאות החיפוש.
רק לא מזמן הראינו כאן בבלוג, איך התוצאות העשירות בגוגל גורמות לחלק מהמשתמשים כלל לא להיכנס לאתרים – וזה מוביל אותנו לשאלה, איך הדברים ייראו כשיהיה מדובר בתקצירים מבוססי בינה מלאכותית? אין ספק שזה לוקח את המשחק כמה רמות למעלה, ומעלה המון שאלות ותהיות חדשות.
איך ייראה מנוע החיפוש החדש?
מנוע החיפוש דומה יותר לצ’אט מאשר לגוגל – וזה משליך כבר על כל עולם החיפוש. השוני המרכזי כאן, הוא שלא מדובר בעוד מנוע חיפוש שהחליט לקום ולהתחרות בגוגל – אלא מדובר בצעד חדשני, נועז ואמיץ שייתכן מאוד שישנה את כל כללי המשחק. הניסיון הוא להפוך את צורת ההתנהגות של אחד ההרגלים הבולטים ביותר בחיינו, לצורה אחרת לגמרי. במקום לחפש, פשוט מספרים לו מה רוצים להשיג או לשאול. זה הבדל דק, אך משמעותי מאוד:
לקבל את התשובות במהירות שיא – מעולם לא היה קל יותר
“לקבל תשובות באינטרנט עשוי לדרוש מאמץ רב, ולעתים קרובות דורש ניסיונות מרובים כדי להשיג תוצאות רלוונטיות. אנו מאמינים שעל ידי שיפור יכולות השיחה של המודלים שלנו עם מידע בזמן אמת מהאינטרנט, למצוא את מה שאתם מחפשים יכול להיות מהיר וקל יותר.”
OpenAI
איך מחפשים בתוך מנוע החיפוש?
בתחילה, יופיע לכם מסך עם תיבת חיפוש שבה תישאלו “מה אתם מחפשים?” שם תזינו את שאילתת החיפוש שלכם, ממש כמו בגוגל – רק שכאן תוכלו להזין שאילתת חיפוש מעט יותר ארוכה.
לאחר הזנת השאילתה, מנוע החיפוש יספק תשובה הכוללת קישורים והסבר מתחת לכל קישור הקשור לשאילתת החיפוש שחיפשתם יחד עם תמונה להמחשה.
תשובות נוספות, שעשויות להיות קשורות לשאילתה יופיעו בסרגל הצד.
בינתיים, החיפוש נמצא בשלב אב-טיפוס וכשיצא, יהיה זמין ל-10,000 נסיינים בלבד. לאחר שלב הניסויים, צפוי להיפתח לקהל הרחב – משם, התחרות רק תתחיל.