בתקופה האחרונה, ובמיוחד לאור תחילת עידן ה-AI ושילוב המודלים במסגרת טרגוט המודעות, ניתן לשים לב למגמה אצל מטא – הסרת יותר ויותר קטגוריות מיקוד לקהלי יעד במודעות, והסתמכות על טרגוט אוטומטי. למרות החששות שעלו בצד המשתמשים, מטא, כך נראה נוהגת בשקיפות עם המפרסמים והמשתמשים ודואגת לחשוף את דרכי הפעולה וההגבלות של מערכות הפרסום. מטא הודיעה שהחל מה-15 בינואר, היא תסיר או תאחד חלק ממסנני קהל היעד, משום שהם אינם נמצאים בשימוש נרחב, מפורטים מדי, או שאנשים עלולים לקשר אותם לנושאים רגישים מדי.
מה זה אומר, והאם הקמפיין שלכם הושפע?
משמעות השינוי, היא שיש נושאים מסוימים שאנשים עשויים לתפוס אותם כנושאים רגישים. רק לשם הדוגמה, נניח שביקרתם באתר שאליו הגעתם בעקבות בעיה רפואית כלשהי שיש לכם, עליה חיפשתם בגוגל – איך תרגישו אם כמה דקות לאחר מכן תופיע לכם בפיד מודעה שקשורה לאותה בעיה? זו רק דוגמה אחת לשימוש בלתי רגיש בפילוח קהל היעד, ומטא פועלת כדי למנוע מצבים שבהם משתמשים מרגישים לא בנוח בעקבות דרכי הטרגוט.
כפי שנכתב על ידי מטא:
“החל מ-15 בינואר 2024, אנחנו מבטלים או מאחדים חלק מהאפשרויות של מיקוד מפורט הקשורות לנושאים שעשויים להיתפס כנושאים רגישים.”
כדי לדעת האם הקמפיין שלכם הושפע מכך, במטא אומרים לנו שתקבלו הודעה על כך באמצעות באנר אזהרה בדף הקמפיינים ב’מנהל המודעות’. סדרות מודעות שהושפעו מהשינוי, כך לפי מטא, ימשיכו לפעול כרגיל עד 18 במרץ 2024 – החל מתאריך זה, המודעות לא יוצגו לקהל היעד על פי הפילוח שנבחר.
המגמה המסתמנת
קשה לאמוד את היקף ההשפעה של השינוי הנכחי, מכיוון שמטא לא סיפקה הסבר לגבי התחומים העיקריים שהושפעו. המגמה העיקרית שנראית לעין, אם לוקחים בחשבון גם עדכונים נוספים מהשנים האחרונות כמו הסרת אלפי אפשרויות לטרגוט (עדכון מתחילת 2022) על ידי מנהל הקמפיינים; על זה, מוסיפים את ההמלצה של מטא להשתמש בכלים שמסתמכים על טרגוט מבוסס אלגוריתם (כמו Advantage+) – העובדות הללו עשויות להצביע על כך שמטא מעדיפה, שנסתמך יותר על טרגוט המבוסס על האלגוריתם ופחות על פילוח ידני.
פילוח שנעשה על ידי האלגוריתם, עשוי להביא לביצועים טובים יותר פעמים רבות, על ידי הצגת מודעות לקהל יעד נרחב יותר ובשל יותר לביצוע הפעולה הרצויה. לעומת זאת, פילוח על ידי המפרסם עלול להוביל למיקוד שמפלה חלק מהמשתמשים ולפגוע בטווח הארוך במוניטין של הרשת החברתית – הן מול המפרסמים, והן מול המשתמשים.