הכלי החדש נולד במטרה לאפשר שימוש אחראי ובטוח ב-AI. מיום ליום, טכנולוגיית הבינה המלאכותית רק ממשיכה להשתכלל, והקושי לזהות איזו תמונה נוצרה בידי אדם (בצורת ציור או צילום) או בידי מכונה הופך להיות רב יותר. בימים האחרונים, גוגל יצאה עם גרסת בטא הזמינה למשתמשי Google Cloud שמסוגלת לזהות איזו תמונה נוצרה על ידי בינה מלאכותית ואיזו לא.
הסיכון, מודגש על ידי גוגל בכך שבעוד שהבינה המלאכותית מהווה פתח לפוטנציאל יצירתי עצום, יש לה גם סיכונים. היא עשויה ליצור קרקע פוריה להפצת מידע שקרי בעבור יוצרי תוכן – במתכוון או שלא. היכולת לזהות תוכן שנוצר על ידי בינה מלאכותית, מיום ליום הופכת להיות יותר קריטית על מנת לשמור על מידע אותנטי ואמיתי.
המחויבות לספק מידע מהימן בתוצאות החיפוש
“אנו מחויבים לחבר אנשים עם מידע איכותי, ולשמור על אמון בין יוצרים ומשתמשים ברחבי החברה. חלק מהאחריות הזו היא מתן כלים מתקדמים יותר למשתמשים לזיהוי תמונות שנוצרו על ידי AI, כך שניתן יהיה לזהות את התמונות שלהם – ואפילו כמה גרסאות ערוכות – במועד מאוחר יותר.” גוגל
העדכון הזה הוא חשוב, משום שהוא משקף מגמה של שאיפה מתמדת מצד גוגל להסתגל למגמת הבינה המלאכותית, שמיום ליום הופכת יותר מתקדמת – וקשה לזיהוי, גם ברמת התמונות וגם ברמת התוכן הכתוב. את זה אנחנו לא רק חושבים, אלא שגוגל כתבה שהיא רואה עצמה כמחויבת לפתח כלים חדשים שיסתגלו לעולם החדש הניצב בפתחנו. מה זה אומר בדיוק? קשה לדעת.
איך השינוי בא לידי ביטוי?
השינוי מגיע לידי ביטוי בשני מישורים: האחד הוא הוצאת Watermark (“סימן מים”) עם כל תמונה שיוצאת מהכלי מחולל התמונות Imagen של גוגל. אל דאגה, סימן המים הוא בלתי נראה. המישור השני הוא הערכה שגוגל מבצעת על תמונות שהיא אינה יודעת מה מקורן, הערכה – האם התמונות הן אותנטיות או שנוצרו על ידי מכונה. כאן הדבר נעשה מורכב יותר, משום שיש צורך בפיתוח אלגוריתמים מורכבים לביצוע הערכות שכאלה.
כך, בפני כל תמונה שבה האלגוריתם ניצב בפניה ברחבי הרשת הוא יאתר האם התמונה נוצרה על ידי Imagen, לפי האיור הבא: