גוגל הגיבה לביקורת שהופנתה כלפיה מצד העיתון NY Times. הניו-יורק טיימס הציע במאמר המערכת שלו כי הממשל האמריקאי יפקח על אופן הפעולה של האלגוריתם של גוגל ויעקוב אחרי שינויים חדשים המתבצעים בו. בטור נטען כי העובדה שגוגל הפך ממנוע חיפוש לסל שלם של שירותי ומוצרי רשת מהווה בעיה מכיוון שלגוגל יש אינטרס מסוים שהמוצרים שלה יופיעו לפני המתחרים בתוצאות החיפוש. (יש לציין כי בעבר הועלו טענות אף בפורומים בארץ לגבי התוצאה הראשונה שעולה בתוצאות כאשר מקישים את המילה “תרגום” בגוגל ישראל). עם זאת, בטור יש גם הסתייגות מסוימת הגורסת כי בכל מקרה יש לעשות זאת בזהירות על מנת שלא לפגוע באופן הפעולה של האלגוריתם.
מאריסה מאייר האחראית על תחום החיפוש בגוגל הגיבה על הפרסום באתר Financial Times שלמרבה האירוניה חסם את צפיית המאמרים בו למשתמשים רשומים בלבד. כמה שעות מאוחר יותר התגובה כבר התפרסמה גם בבלוג המדיניות הציבורית של החברה.
במאמר מוסגר מעניין לציין כי ה- Financial Times פרסם השבוע מאמר (יש צורך להירשם כדי לקרוא) ממנו אפשר לכאורה להסיק כי מהנדסים בגוגל שולטים ידנית בתוצאות החיפוש. המאמר כבר הספיק לעורר לא מעט הדים ברחבי הרשת בין אלו שטוענים כי מדובר בהוכחה לכך שגוגל אכן שולטת ידנית בתוצאות, לבין אלו הטוענים כי מדובר בטענה החוזרת על עצמה כבר כמה שנים ולמעשה כלל אינה הגיונית כלל בשל דרך פעולתו הבסיסית של האלגוריתם. בכל מקרה, קשה להתעלם מהעובדה שמאייר החליטה לפרסם את תגובתה דווקא שם.
מאייר טוענת כי מנועי חיפוש נעשים מורכבים היום מאי פעם ודורשים מספר לא מבוטל של שינויים על בסיסי שבועי על מנת להישאר מעודכנים. עוד היא מוסיפה כי רגולציה כדוגמת זו המומלצת במאמר תגרום לטשטוש ההבדלים בין מנועי החיפוש השונים והפיכתם לדומים מדי אחד לשני, דבר העלול להוביל בהמשך גם למניפולציות ושימוש לרעה מצד גורמים עוינים או ספאמרים.
על רקע הדברים הללו, חשוב לציין כי מסקרים אחרונים בארה”ב עולה כי נפח החיפוש של גוגל ירד בחצי השנה האחרונה אל מתחת ל – 65%.