גוגל מציגה אפשרויות חדשות של מודעות שניתן להציג בפורמטים מרובים יחד, אופציה המעניקה למפרסמים את היכולת להוסיף את אותה מודעה בפיד ביוטיוב ובשורטס ביחד. האפשרות זמינה רק בקמפיינים הממוטבים לצפיות בסרטונים (VRC).
מה זה VRC?
האפשרות VRC בפרסום ביוטיוב, מייצגת אופטימיזציה לכמה שיותר חשיפות. כשאנחנו בוחרים קמפיין מהסוג הזה, אנחנו למעשה אומרים ליוטיוב “אני רוצה להגיע לכמה שיותר צופים ייחודיים לסרטון שלי וכמה שיותר בזול, תוך שמירה על קהל היעד שהגדרתי”. כלומר, הפוקוס בסוג סרטון שכזה הוא לא על אנשים שכבר צפו במודעה בעבר, אלא רק על אנשים חדשים. זה גם מה שמאפשר ליוטיוב לבחון בצורה אובייקטיבית איזה מיקום למודעה עובד בצורה הכי אפקטיבית, תוך התעלמות ממשתנים משפיעים כמו אנשים שכבר ראו את המודעה בעבר.
התוספת החדשה להגעה לקהלים
בעבר, אי אפשר היה להגדיר שאותו הסרטון יפורסם בכמה מיקומים בו זמנית. אם היינו רוצים לעשות את זה, היינו צריכים להיכנס ולהגדיר מודעה חדשה שתהיה במיקום אחר. בעדכון האחרון, נוספה חלונית חדשה בחלון “קמפיין חדש” שמאפשרת למשווקים לטרגט את אותה המודעה, בקלות וביעילות לקהלים חדשים:
בנוסף, כפי שניתן לראות נוספה אפשרות למעלה שנקראת “Reach more unique users with multi-format video ads”, אפשרות שמציעה, כך על פי גוגל, להוזיל את העלות לחשיפות בלמעלה מ-50% – ועם זאת, נתונים לגבי ביצועי כל מודעה בכל אחד מהמיקומים עדיין יהיה ניתן לקבל בנפרד. כך אפשר להנות מכל העולמות.
ביצועי הקמפיינים מסוג זה בפועל
התועלת המרכזית של השינוי הזה, היא האפשרות להשתמש במנוע הטרגוט של גוגל מבוסס ה-AI, שעוזר לנצל את התקציב ביעילות. רק בחודש יוני, הכרזנו על פתרונות מבוססי בינה מלאכותית שנכנסו לתוך גוגל בקרב שני כלים: Demand Gen ו-Video View.
בדיקות שנעשו לצרכי הערכה הראו, שמפרסמים שהשתמשו בשלושת סוגי המודעות ונותנים לגוגל לבצע את האופטימיזציה בעצמם, הצליחו להגיע לקהל יעד גדול יותר ב-54% עם CPM (עלות לכל 1,000 חשיפות) נמוך יותר ב-42% בהשוואה לאלו שהסתמכו רק על מודעות In-Stream. עכשיו, עם יציאת Gemini וכלי AI נוספים של גוגל, אפשר רק להעריך שהטרגוט ילך וישתפר ככל שיעבור הזמן והטכנולוגיה תשתפר.