השקת גרסה חדשה של PageSpeed Insights נועדה לתת מענה לאתגרים רבים שנמצאים בגרסה הנוכחית. אחת הבעיות בפלטפורמה הקיימת היא אופן הצגת הנתונים כשאין הפרדה בין הנתונים השונים. אנשים שאינם מנוסים בשימוש ב- PageSpeed Insights עשויים שלא להבין את ההקשר של הנתונים, מה שיכול להקשות על ההבנה מה ניתן לעשות איתם.
במהלך הזמן פורסמו פוסטים רבים שמתמקדים ב-“How to” בבלוג כשהמטרה היא לעזור למשתמשים לנתח את הדו”חות שקיבלו. הדבר נבע מבלבול בעיצוב המערכת.
מה צפוי לנו לאחר שתתחיל הגרסה החדשה של PageSpeed Insights
הגרסה הנוכחית של PageSpeed Insights עושה שימוש בקוד בן 10 שנים וגוגל אומרת כי הגיע הזמן לעיצוב חדש. השקת העדכון צפויה לצאת מאוחר יותר השנה כשהמטרה של גוגל היא להקל על פירוש הדו”חות כך שהמפתחים יוכלו לפעול במהירות תודות לתובנות שבו.
המטרות שהציבה לעצמה גוגל עם חידוש ממשק PageSpeed Insights:
- להפוך את ממשק המשתמש לאינטואיטיבי
- ליצור הבחנה בין נתוני המעבדה לבין הנתונים בשטח
- לספק הערכת Core Web Vitals המחושב בממשק המשתמש
- לתת תחושה טובה יותר למשתמש עם ממשק מעוצב
העדכונים החדשים של הממשק יחולקו בין נתוני המעבדה לבין הנתונים בשטח ויעזרו למשתמשים להבין כיצד עליהם לפעול כדי לייעל את הפעולות שלהם. הניווט בחלק העליון יהיה פשוט יותר ויכלול קישורים לנייד ולשימוש בשולחן העבודה. נכון לעכשיו, הערכת CMV של גוגל מופיעה כ”עבר” או “נכשל” ולאחר חידוש הממשק ההערכה תופיע כתת סעיף נפרד עם סמל משלה.
גוגל גם צפויה להרחיב את התצוגה החדשה כשהיא מתכוונת להוסיף פונקציה למקטע נתוני השטח כך שמשתמשים יוכלו לקבל נתונים מפורטים עבור מדדי Core Web Vitals. כמו כן היא מתכננת להסיר את תמונת העמוד הנטען ממקומו הנוכחי (ליד נתוני השטח) והתמונות הממוזערות יהיו זמינות בקטעי נתוני המעבדה.
עדכון תובנות המהירות יופיעו בתצוגה מורחבת וכל וגוגל תוסיף קטע בתחתית כל שדה וכרטיס המציג את הפרטים שנדגמו על ידה. על הפעולות הללו אמורות להפוך את ההבחנה בין נתוני המעבדה לנתוני השטח לברורים יותר ולהקל על הבלבול שקיים היום.
נכון לעכשיו עוד אין תאריך שחרור מדויק ל- PageSpeed Insightsהחדש אך ככל שנתקרב לתאריך ההשקה אנו צפויים לקבל פרטים נוספים על הממשק החדש.