לפני מספר ימים התפרסם בכתב העת Wired כי בצירוף מקרים גוגל ושירות ה – CIA האמריקאי משקיעים שניהם בחברה אשר מפתחת כלי לחיזוי מגמות עתידיות ברשת ושמה Recorded Future. המוצר אותו מפתחת החברה שואב מידע ממקורות שונים כמו בלוגים אתרים ורשתות חברתיות מרחבי הרשת ומנתח את ההקשרים ביניהם על פי שמות של אנשים, אירועים, פעולות וכו’ היכולים להתרחש בעתיד או התרחשו בעבר.
מבחינת גוגל ישנם שימושים רבים למוצר שכזה. לדוגמה, ההצעות אותן היא מראה למי שמתחיל להקליד ביטוי מסוים יוכלו להיות הרבה יותר מדויקות, מכיוון שיהיה ניתן לחזות את נפח החיפוש עוד לפני שמתקבלים נתונים אמיתיים. באותו אופן, גם המידע העתידי בשירות Insights for search יוכל להיות הרבה יותר מדויק.
כמו במקרים אחרים, גם הצעד הזה נראה כמו חלק ממגמה כללית יותר. רק לפני מספר שבועות התפרסם כי גוגל רכשה חברה המזהה הקשרים סמנטים בין מילים בשם מטהווב (גוגל מפתחת טכנולוגיה דומה באופן עצמאי כבר מספר שנים). הטכנולוגיה של מטהווב מאפשרת לזהות הקשרים מדויקים יותר בין מילים, במיוחד בשפה האנגלית בה ישנן מילים רבות בעלות מספר הקשרים רב או להפך, מילים רבות המתייחסות לאותו הדבר בדיוק. לדוגמה, המילה בוסטון יכולה להתייחס לעיר, לקבוצת הכדורסל או אפילו ללהקת רוק. ניתוח סמנטי יכול גם לעזור כאשר רוצים לנתח טקסט בעייתי שיש חשד כי נוצר בצורה אוטומטית או כאשר רוצים לתרגם טקסט משפה אחת לאחרת בלי טעויות מביכות.
בסופו של דבר, השילוב של חיזוי עתידי והבנה טובה יותר של טקסט או שאילתות יהפוך את מנוע החיפוש לחכם יותר וקרוב הרבה יותר ליכולות הניתוח והחשיבה של המוח האנושי. טריקים כגון אלו המתוארים בפוסט “גוגל לא מפגר, הוא פשוט מכונה” ייעשו קשים יותר לביצוע ומקדמי האתרים (לפחות אלו הפועלים בשיטות black hat) יצטרכו להיות הרבה יותר מתוחכמים.
ולסיום, מספר הדגמות של שימוש בכלי בחיפוש מידע בנוגע לטרור: