מחקר של חברת Webtrends בדק ומצא שהאפקטיביות של פרסומות בפייסבוק הולכת ויורדת לאחר מספר ימים מהעלייה הראשונית שלהן לאוויר.
המחקר בדק 11,000 פרסומות שהיו חלק מכ – 1,500 קמפיינים. לאחר יומיים, אחוז הלחיצות על הפרסומות ירד במחצית ולאחר מספר ימים נוספים, הוא קטן עד לרמה כזו שבה המערכת האוטומטית של פייסבוק הורידה אותו מן האוויר. לעומת זאת, אם המפרסם השתמש בתכונה “חבר של אוהד” המציגה את החברים של המשתמש שלחצו על המודעה גם כן, הפרסומות “שרדו” פי שלושה יותר זמן.
פרסום ממומן קלאסי במנועי חיפוש כגון גוגל, מתבסס על התאמת החיפוש למילות מפתח, ולכן מסעות פרסום יכולים להמשיך ולהיות אפקטיביים במשך זמן רב יותר. לעומת זאת, פרסום בפייסבוק מתבסס בעיקר על קשרים בין אנשים, נתונים דמוגרפיים וגיאוגרפים או אפילו ימי הולדת.
מסע פרסום רגיל בפייסבוק:
תמונה: Webtrends
מסע פרסום המשתמש בתכונה “חבר של אוהד”:
תמונה: Webtrends
לכאורה, המחקר סותר הנחה נפוצה הגורסת כי הביצועים של הפרסומות בפייסבוק אמורים להיות טובים יותר מפרסום שאינו ממוקד משתמש. עם זאת, חשוב לזכור שהמחקר לא ביצע מדידה השוואתית של סך כל ההמרות או החשיפות בשני מסעות פרסום דומים, המפורסמים בשתי הפלטפורמות במקביל. יתרה על כך, גם מנועי חיפוש המשתמשים בפרסומות מבוססות מילות מפתח, אוגרים מידע על המשתמשים לאורך זמן באמצעות עוגיות (גם אם ניתן לבטל תכונה זו, סביר להניח שמרבית המשתמשים לא מודעים לכך).