באופן טבעי, צורת הדיבור שלנו ביומיום, מאדם לאדם – היא ספציפית. כשאנחנו שואלים שאלה מסוימת, או מבקשים משהו – בדרך כלל השאלות או הבקשות שלנו הן הרבה יותר ספציפיות, מאשר אם נשאל את אותן שאלות בדיוק בגוגל. בשימוש במנועי חיפוש, הנטייה הטבעית של כולנו הינה להמעיט בפרטים. השאלות שלנו הן קצרות יותר, ממוקדות יותר וזאת כדי לקבל תשובות מדויקות בגוגל.
האבסורד הוא, שכאשר זה נוגע לצ’אטים מבוססי בינה מלאכותית, המשוואה פועלת הפוך. ככל שהבקשות שלנו יהיו מפורטות יותר וספציפיות יותר, כך נקל על מנוע החיפוש למצוא את התשובה ברשת – ונקבל תשובה מדויקת יותר לצרכים שלנו. ניתן לשער, שזה היה אחד המניעים שהובילו את מייקרוסופט לאפשר את אופציית ה”חיפוש הקולי” בצ’אט של בינג, המבוסס על מנוע ה-AI של ChatGPT.
איך זה מתבצע?
בכניסה ל-“Bing Chat” ניתן יהיה ללחוץ על סימן המיקרופון שמופיע בצידי תיבת הטקסט. בלחיצה על הכפתור, בינג יתחיל בהקלטה ויכתוב את מה שהוא שומע מאיתנו על המסך. כשנסיים לדבר, ההודעה תישלח אוטומטית אל הצ’אט והחיפוש ברשת לתשובות מתאימות יתחיל. בינג ייצור תשובה מותאמת אישית בהתאם לשאלה ששאלנו, ואנחנו נוכל ללחוץ על סימן נוסף שיאפשר לו לקרוא את ההודעה – כך על פי דברי מייקרוסופט:
“הצ’אט של בינג יגיב בהתאם לשאלות שתשאלו אותו, בקולו האישי”.
באילו שפות הפיצ’ר החדש זמין?
כרגע הפיצ’ר עדיין לא זמין לכולם, אך בעתיד הוא יתרחב לשפות נוספות ויאפשר גם לנו, הישראלים, להנות ממנו בשפה העברית. כרגע השפות הנתמכות הן: יפנית, אנגלית, צרפתית, גרמנית ומנדרינית.