אם מישהו עדיין לא שמע או ראה, החליטו ליישם את Meta AI, ארגז כלים מבוסס בינה מלאכותית לאחרונה ב-7 מדינות. זה אומר שממש בקרוב נוכל לראות כל מיני דרכים שבהם מגוון כלי AI משתלבים באפליקציות השונות של מטא. לפני מספר ימים, מטא הכריזה על כך שהבינה המלאכותית תיכנס גם לשיחות שאנחנו מנהלים בווטסאפ עם כלי שנקרא Imagine. בחשבון ה-Threads שלהם, עשו שימוש בפועל Imagine (לדמיין) כדי להמחיש את אופן הפעולה שלו. המשתמש אומר איזו תמונה הוא ירצה לשלוח, כלומר מה הוא מדמיין בראש וה-AI יודע לתרגם זאת לתמונה. ניתן לעשות בכלי שני שימושים: כדי לשלוח תמונות בווטסאפ המבוססות על הוראות בכתב בלבד, או על תמונה של אדם. בואו ונראה כיצד זה פועל.
הרחבה גלובלית של תכונות
השלב הזה הוא למעשה ציון ההתרחבות של הכלי “Meta AI Assistant” (או “העוזר האישי“) ל-22 מדינות ברחבי העולם. נוספו מספר שפות כדי להתאים את הכלי למדינות נוספות, ובקרוב נצפה שיגיע גם לישראל. שפות אלו כוללות: צרפתית, גרמנית והינדית.
עריכה באמצעות Imagine
הצגת הפיצ’ר Imagine Edit מסמן יכולת משמעותית שלא הייתה בעבר. זה אומר, שמשתמשים יוכלו ממש בקרוב לערוך תמונות בווטסאפ מבלי להיעזר בתמונה חיצונית – חשבו רק על השימוש שאנו עושים היום בעריכה כדי ליצור סטיקרים למשל, והבינו שאין סוף לשימושים של הכלי הזה ביצירת מעורבות דרך הווטסאפ. איך משתמשים בפיצ’ר? פשוט: מקלידים @Meta AI כדי לקרוא לעוזר האישי ומקלידים “Imagine….” ולאחריו את התמונה שרוצים שייצור עבורנו.
הפיצ’ר “דמיין אותי עם…”
מטא כעת תאפשר למשתמשים לשלוח תמונות של עצמם באמצעות התכונה “Imagine me with….”. כל משתמש יכול לשלוח תמונה של עצמו ולראות איך הוא נראה על רקע אחר או בתוך סיטואציה אחרת. זו עדיין תכונת בטא, אך היא חזקה מאוד בהיבט שיפור האינטראקטיביות שהיא מציעה בווטסאפ.
במבט אל העתיד
שילוב AI בתוך ווטסאפ משמעותו שינוי משמעותי בכל הקשור לתקשורת השיווקית של העסק בווטסאפ, במיוחד עבור עסקים שעושים שימוש בקבוצות ווטסאפ פעילות. היכולת ליצור ולשנות באופן מיידי ומבלי להשקיע כמעט מחשבה, תמונות המותאמות לדיונים או מצגות, חוסכת זמן ועוזרת לשפר את האינטרקציה בקרב חברי הקבוצה. עם זאת, הגברת המעורבות היא רק דבר אחד, וחשוב לראות את התמונה הגדולה יותר.
העדכון בווטסאפ הוא רק הצעד היישומי של שילוב ה-AI באפליקציות. רק לאחרונה, מטא הציגה את מודל הבינה המלאכותית המתקדם ביותר שלה בקוד פתוח – Llama 405B, שלו יש לדבריהם את יכולות החשיבה הטובות ביותר שהיו עד כה. המודל החדש, נועד לתת מענה לשאלות מורכבות יותר, במיוחד במתמטיקה ובקוד. אמנם המודל עדיין לא זמין בארץ, אך כבר עם עליית המודל אנו רואים עלייה ביישום שלו בכל האפליקציות של מטא. אפשר להניח שבעתיד המגמה הזו רק תמשיך, וכל האפליקציות של מטא יקבלו מעטה של בינה מלאכותית, לצד התקשורת הטבעית של המשתמשים ברשתות החברתיות.