בעולם שבו בינה מלאכותית כבר נמצאת בכל מקום, הרשת החברתית הגדולה בעולם רואה לנכון להתערב ולפתח כלים ייעודיים שיסייעו לעשות סדר בכאוס שנוצר בעולם יצירת התוכן, עקב התפתחותה המהירה של הבינה המלאכותית; ואולי להפוך את החיים של כולנו לקלים יותר – יוצרי תוכן, צרכני תוכן ובעלי עסקים. היום, מטא ממשיכה להתפתח בתחום הבינה המלאכותית, באמצעות צוות המחקר מטעמה בשם FAIR (Fundamental AI Research).
כעת, מטא חושפת חמישה מודלים חדשים של בינה מלאכותית. המודלים הללו, שפורסמו תחת רישיון מחקר בלבד, מייצגים מגמה של מטא שנועדה לקדם תוכן AI בפלטפורמות השונות, אך עם זאת באופן שקוף וגלוי לכולם.
מודלים ליצירה מהירה של תוכן ואיתור תוכן AI
אלו הם חמשת המודלים שהציגה מטא, בואו נסקור אותם:
1. Multi-Token Prediction
מודל שפה חדשני המבוסס על חיזוי מרובה אסימונים (tokens). המודל מאפשר לחזות מספר מילים עתידיות בבת אחת, ובכך לשפר את מהירות יצירת הטקסט ולדייק אותו. מדובר כאן בשינוי גישה משיטת חיזוי המילים שרווחה עד כה, אשר חזתה בכל פעם מילה אחת בלבד. המודל החדש יכול לשמש לשיפור מערכות תרגום, ליצירת תוכן אוטומטי ויישומים אחרים בתחום עיבוד השפה הטבעית.
2. Chameleon
מודל מולטי-מודאלי פורץ דרך המאפשר עיבוד ויצירה סימולטנית של תמונות וטקסט. המודל מאפשר יצירת כיתובים לתמונות, תרגום תמונות לטקסט, יצירת תמונות מטקסט, ואף שילוב של תמונות וטקסט ליצירת תוצרים חדשים. Chameleon מציע פוטנציאל רב לשיפור חווית המשתמש בפלטפורמות של מטא, כמו אינסטגרם ופייסבוק.
3. AudioSeal
מטא מציגה כלי חדש שמסוגל לזהות קטעי דיבור שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, ולהטביע בהם סימן. הכלי החדש יזהה טכניקות של שכפול קול, ויסייע במניעת פייק ניוז ופשעי סייבר אחרים. כך לדוגמה, ניתן יהיה לאתר ולסמן פודקאסטים שנוצרו על-ידי בינה מלאכותית או לאתר תכנים מזויפים שנוצרו לצרכים פוליטיים. הכלי החדש מהיר פי 485 מן השיטות הקודמות, כך שניתן להשתמש בו בקנה מידה רחב ובזמן אמת.
4. JASCO
מטא מציגה מודל חדש ליצירת מוזיקה באמצעות בינה מלאכותית. עד כה, מודלים מטקסט למוזיקה השתמשו בעיקר בקלט טקסטואלי. המודל החדש, JASCO מקבל מגוון רחב יותר של סוגי קלט כמו אקורדים וקצב. בכך המודל מאפשר שליטה גדולה יותר על התוצר המוזיקלי, ופותח אפשרויות חדשות ליצירת מוזיקה מקורית וייחודית.
5. שיפור גיוון וייצוג גיאוגרפי בתמונות
מודל זה נועד להבטיח ייצוג הולם ומגוון של תרבויות ואזורים גיאוגרפיים שונים בתמונות שנוצרות על ידי בינה מלאכותית. מטא שחררה את המודל לציבור כדי לעודד מחקר ופיתוח של כלים לשיפור ההוגנות וההכלה ביישומי בינה מלאכותית.
המציאות מחייבת שינוי
אם נסכם, המהלך של מטא לשחרור המודלים החדשים לציבור הרחב הוא לא אחר מאשר צעד משמעותי בקידום המחקר והפיתוח בתחום הבינה המלאכותית. המודלים החדשים צפויים להשפיע על מגוון רחב של תחומים, ביניהם שיווק דיגיטלי, יצירת תוכן, מוזיקה ואמנות. כעת, נותר לראות כיצד הקהילה המדעית והתעשייה יאמצו את המודלים החדשים וישתמשו בהם כדי לפתח אפליקציות ומוצרים בעתיד.