צעד נוסף של מטא בתחום הבינה המלאכותית, והפעם לא מדובר על שינוי אחד באחת מהאפליקציות, אלא על עדכון רוחבי. עדכון זה צפוי לשנות את האופן שבו בעלי עסקים, מגיעים לקהל היעד שלהם במודעות, נותנים שירות (לא רק בפייסבוק אלא גם בווטסאפ) ועוד. מיד נרחיב לגבי מה זה אומר.
בקצרה, השימוש בבינה מלאכותית עשוי לסייע למפרסמים שמשתמשים במשפחת האפליקציות של מטא לשיווק, להתחבר יותר בקלות ללקוחות פוטנציאליים, להגדיל מכירות באופן שבו קהל היעד הרלוונטי ממוקד הרבה יותר או בכלל – למצוא את הלקוחות הפוטנציאליים באופן הרבה יותר מדויק.
המאמץ המתמשך בנושא בינה מלאכותית במטא
בהמשך לסדרת שינויים מבוססי בינה מלאכותית מטעם מטא, כמו עדכון מטא האחרון שעליו דיווחנו – הפעם, בינה מלאכותית תיכנס בטרגוט, בקריאייטיב, במיקומים ובתקציב בחבילת מוצרי אוטומציית המודעות “Meta Advantage“, שהיא חבילת מוצרי הפרסום המתמקדים בבינה מלאכותית.
בעדכון הזה, מטא מציגה לנו כלים חדשים ליצירת לידים מבוססי בינה מלאכותית, המאפשרים למפרסמים בפייסבוק, באינסטגרם ובווטסאפ ליישם בינה מלאכותית לצורך שיפור הפילוח, פיתוח הקריאייטיב, המיקומים ומיטוב התקציב. התכונות החדשות כוללות גם בדיקות אוטומציה מלאות של קמפיינים ב-Meta Advantage, ומספקות למפרסמים את היכולת ליישם בו-זמנית בינה מלאכותית על מספר אלמנטים של קמפיינים – פונקציונליות שלא הייתה זמינה בעבר.
המגמה בעולם הבינה המלאכותית בשיווק
רק כדי לסבר את האוזן: ברבעון האחרון, מבצעי הקניות של Advantage+ הגיעו לקצב הכנסות של 10 מיליארד דולר, ונראה שהפופולריות של הפלטפורמה רק ממשיכה לעלות. בחברה הצהירו שהם בוחנים אפשרות של אוטומציה מלאה לקמפיינים למטרות יצירת לידים, מה שיכול להסיר חלק מהעבודה של מנהלי הקמפיינים – שיצטרכו לעבוד פחות קשה עבור אותה התוצאה.
זאת בדיוק הסיבה שבינה מלאכותית, כך על פי מה שנמסר ממטא, תהיה אחת מהראשונות בסדר העדיפויות של מטא לפחות ב-2024. קצב השינויים, ניתן לצפות, ילך ויגבר ככל שהמפרסמים יצליחו להפיק מכך יותר תועלת אל מול העלות.
ואחרי הכל, מטא לא לבד
יש עוד ענקית טכנולוגית אחת, שעובדת סביב השעון כדי לתעל את עדכוני הבינה המלאכותית לטובתה – גוגל. מעבר לעדכון פריסת ה-SGE בעולם שעליו דיווחנו לפני מספר ימים, גוגל השיקה השבוע כמה כלים בגרסת בטא למערכת הפרסום Performance Max. השינוי מאפשר למפרסמים לייצר את כל הנכסים שהם צריכים לקמפיין, על פי דוגמה שהמערכת מקבלת מהמשתמש (בצורת URL של דף נחיתה). כך, המפרסם צריך להשקיע כמה שפחות חשיבה בפרטים הקטנים, ויכול להתפנות לחשיבת מאקרו.