כשיוטיוב שורטס נוצרה לראשונה, יוצריה התמקדו בעיקר שני היבטים חשובים של חווית הצפייה בווידאו: החוויה של יוצר התוכן בתהליך וכמובן – חווית הצופה. השקת הפורמט הצפייה החדש לקהילה היא רגע מרגש עבור החברה ועבור יוטיוב בכלל.
כמה מילים על יוטיוב שורטס
יוטיוב שורטס (YouTube Shorts) היא פלטפורמה לשיתוף סרטונים קצרים. היא דומה ליוטיוב בצורתו המקורית, אך בשונה לו, היא מציעה רק יצירות באורך של עד 60 שניות. הפלטפורמה צברה כבר למעלה מ-5 טריליון צפיות מאז השקתה. פלטפורמה זו דומה מאוד לטיקטוק ומציעה את האפשרות של יצירת סרטונים אשר נוצרו על ידי משתמשים באורך של 15 עד 60 שניות במצב פורטרט – מצב הידוע גם בשם וידאו אנכי (“Vertical Video”), במסגרת הפלטפורמה המשתמשים יכולים להוסיף לסרטון שלהם גם מוזיקה וכתוביות ברישיון.
השינוי החדש שנולד
למרות שזה נראה כמו השלב הבא הטבעי בהתפתחות הטכנולוגית של שורטס, המעבר למסך הגדול לא היה פשוט. ראוי לציין כי כמות מדהימה של מחשבה ואכפתיות הושקעו בפיתוח החוויה האנכית הזו למסך הגדול. מדובר בשינוי שמשפיע על כל חווית הצפייה, והופך אותה לנוחה הרבה יותר. חשוב להבין: יוטיוב היא כבר מזמן לא פלטפורמה שגולשים בה רק מהמחשב, רבים מהצופים עושים זאת באמצעות מסך הטלויזיה – ומן הסתם כשצפייה בשורטס אינה נוחה, המשתמשים פשוט לא יגלשו בשורטס בטלויזיה. זו בדיוק הסיבה שהשינוי הזה כל כך מהותי.
מעתה, צופי טלוויזיה יוכלו בקרוב לצפות בקליפים קצרים בטלוויזיות שלהם בבית הודות לאפליקציית שורטס החדשה. הצופים יוכלו ליהנות מתצפיות וידאו באורך של 60 שניות או פחות.
מבט על תהליך התכנון
צוות יוטיוב שורטס, הכולל מנהלי מוצר, מהנדסים, מעצבים וחוקרים מצוותי הטלוויזיה והמובייל, התכנסו כולם כדי לדון כיצד להביא את פורמט הווידאו החדש הזה למסך הגדול בצורה שתרגיש “טבעית”.
חוויית השורטס בטלוויזיה צריכה להרגיש עקבית עם מה שהקהילה רואה בנייד ולהרגיש נוחה לאנשים שצופים במסך גדול, ותהליך התכנון כלל חשיבה רבה ובלתי מתפשרת על השיקול הזה.
מתרגשים לקראת העתיד
למי שקצת עקב אחרי ההתפתחויות שלפני, אולי שמתם לב שהעיצוב הזה קצת שונה מאב הטיפוס המקורי של יוטיוב שורטס – מה שקרה הוא שיוטיוב פישטו את העיצוב של מסילת הגלילה בצד ימין, והם מודיעים כי ימשיכו לעשות זאת במהדורות עתידיות. רוב היוצרים עונים שהחוויה הזו מאזנת את החוויה הכיפית של יוטיוב שורטס באופן שמרגיש הכי טבעי גם לצפייה בטלוויזיה, ולכן בסופו של דבר עיצוב חווית המשתמש הזה, הוא זה שנבחר.