איגוד האינטרנט הישראלי הכריז כי החל מהיום בשתיים בצהריים (14:00), יהיה ניתן לרכוש שמות מתחם באותיות עברית תחת סיומות ישראליות כגון co.il או org.il. ההכרזה הזו אמנם לא חדשה, אך נראה כי בקרב הציבור הרחב ואפילו בקרב אנשי מקצוע עדיין קיימות אי הבנות ושאלות רבות בנוגע לכל התהליך. בפוסט הזה ננסה לענות על השאלות הללו ולספק הסברים חד משמעיים:
סיומות
כרגע, שמות המתחם יהיו תחת הסיומות הרגילות של ישראל, כלומר, org.il/co.il/net.il וכו’. למרות שאתר איגוד האינטרנט בעצמו מתייחס לעיתים אל הסיומות כ – il בלבד, הרי שמהדוגמאות שהוא נותן, ברור כי מדובר על הסיומת הרגילות שכולנו מכירים. בעתיד הקרוב האיגוד יאפשר להשתמש גם בסיומות באותיות עבריות, אך לא נקבע עדיין מה הן יהיו. ברגע שהן יופעלו, יהיה אפשר להשתמש בשתי האפשרויות במקביל בלי שינויים נוספים.
תמיכת דפדפנים ותוכנות דואר
בדיוק כמו עם דומיינים כדוגמת קידוםאתרים.com, גם הדומיינים החדשים עוברים למעשה תהליך של תרגום לתווים לטינים באמצעות תקן IDN. אם תוכנת הדואר שלכם לא תומכת בתקן הזה, הדומיינים החדשים לא יפתרו את הבעיה.
מחיר
למרות שכרגע מחירו של דומיין עברי רגיל עומד על בערך כ- 80 ש”ח לשנה, סביר להניח שיש צדק בטענה כי המחירים לדומיינים החדשים יהיו בשיא בימים הקרובים. הסיבה לכך היא פשוט הרצון של הרבה מאוד אנשים לתפוס את אותם השמות (נדלן, צימרים, קידוםאתרים, משחקים, חתונות וכל ביטוי נחשק אחר).
כמו כן, יש להבחין בין רישום מוקדם של הרשמים עצמם שמתבצע ממש בדקות אלו לבין הרישום המוקדם שהתבצע עד כה. הרישום המוקדם הנוכחי הוא בעצם רשימת המתנה של הרשמים המוסמכים שמבטיחים לעשות את כל המאמצים על מנת לדחוף את הבקשה שלכם קודם. כמובן שבתמורה כך הם דורשים מחיר יקר יותר.
בכל מקרה, כרגע נראה כי הרשמים אשר מציעים אפשרות זו הם livedns ו-peligon, שניהם גובים על כך 115 ש”ח כולל מע”מ.
שאר הרשמים לא מתייחסים אל כך באתר שלהם או לא מאפשרים כלל להקליד אותיות עבריות בעת רישום הדומיין.
שאלת השאלות – האם זה באמת טוב ל-SEO?
אכן שאלה קשה, מצד אחד, כתבנו בעצמנו כאן בבלוג שישנה ירידה מסוימת באפקטיביות של דומיינים עם אותיות בעברית (אז היה מדובר על .קום) וסביר להניח שהדבר נכון גם עבור הדומיינים החדשים. יתרה על כך, כיום ניתן להגדיר לגוגל שיתייחס לדומיין .קום כדומיין הנמצא בישראל (דרך Webmaster Tools) ויציג את האתר כאתר ישראלי, כך שההבדל בין שני סוגי הדומיינים מצטמצם עוד יותר. מצד שני, בזירות תחרותיות כל פסיק קטן יכול לעשות את ההבדל, ולכן יש עדיין היגיון ברכישה של הדומיינים המדוברים.