מה זה כתובת URL?

(Uniform Resource Locator)
כתובת URL

תוכן עניינים

יואראל (URL) היא הכתובת המלאה של פוסט, עמוד או תמונה כלשהם באתר. במערכות ניהול רבות ניתן להגדיר את כתובות ה-URL בעברית או באנגלית וכך גם ליצור היררכיה והקלה על הניווט בדומה לפירורי לחם. מי שעוסק בקידום אתרים מייחס חשיבות רבה להגדרת הכתובת ע”י שילוב מילות מפתח, או במילים אחרות שימוש ב-Friendly URLs.

הגדרת כתובות ב-WordPress

וורדפרס היא המערכת הפופולרית ביותר לבניית אתרים. ניתן להגדיר בה את הכתובות בשתי דרכים.

1. עריכת קישור ישיר – לאחר לחיצה על “עריכה” ניתן להגדיר את הכתובת.

 

הגדרת כתובת יואראל בוורדפרס

2. תוסף Yoast – התוסף הטוב ביותר למטרות קידום אתרים. את מילות המפתח מקלידים בחלון “מחרוזת”.

 

האם כדאי להגדיר את כתובת ה-URL באנגלית או בעברית?

הדעות בין מקדמי אתרים לגבי השפה בה כדאי להגדיר את הכתובת הינן חלוקות. יש מי שמקפיד בכל מחיר להגדיר אך ורק באנגלית מכיוון שכך נוצרת כתובת נקיה יותר ונטולת ג’יבריש כאשר רוצים לשתף אותה. מצד שני יש מי שמקפיד על הגדרת הכתובת בעברית בלבד מכיוון שכך נוצרת כתובת המציגה את מילת מפתח באופן ישיר יותר מכיוון שמדובר באותה שפה בה מקודם האתר. על כל פנים, שילוב מילות מפתח ביואראל מהווה רק פקטור אחד שמשפיע על קידום האתר מתוך מאות, והוא לא נחשב לאחד הקריטיים ביותר. ניתן לראות במיקומים גבוהים בגוגל כתובות של אתרים שבכלל לא הוגדרו לפי מילות מפתח.

כך נראית כתובת URL בעברית לאחר שמנסים להעתיק אותה לשיתוף בפייסבוק, לשליחה במייל או פשוט לדף וורד:

.http://www.betili.com/%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%97%D7%95%D7%AA/

חשוב להבין: הג’יבריש הוא לא מצב בלתי הפיך. ניתן להפוך את הכתובת לקצרה יותר ע”י שימוש בפיצ’ר המרה לכתובות קצרות של גוגל. או ע”י שימוש ב-URL Encode/Decode  שפשוט ממיר את הג’יבריש לעברית.

 

URL Decoder Encoder

היררכיית URL

באתרים רבים ניתן לראות שימוש היררכי של כתובות Url. כלומר שיוך לדפי אב לא רק דרך תפריטי האתר אלא גם מבחינת הנראות של כתובות URL. זה יכול להיות שיוך של תת-קטגוריה לקטגוריה או של מאמר לבלוג. יחד עם זאת, יש להקפיד לא ליצור כתובות יואראל ארוכות מידי מכיוון שכתובות קצרות וממוקדות נחשבות לידידותיות יותר לקידום אתרים אורגני. למשל, הביטוי “זנב ארוך” שייך למילון קידום האתרים שבו אתם קוראים את הערך הנוכחי.

כך נראית כתובת היואראל של אתר מעריב:

http://www.maariv.co.il/news/israel

שימוש בהיררכיה מאפשר למשתמשים לחזור אחורה בדפדפן על ידי הסרת חלקים מכתובת ה-URL. בנוסף, כפי שנכתב לעיל, ניתן לבנות היררכיה וניווט פשוטים יותר באתר גם באמצעות שימוש בפירורי לחם.

קישורים שימושיים

שיווק דיגיטלי שמביא תוצאות.
לוגו דייסון

189%

יחס המרה למודעות

לוגו איסתא

424%

הכנסות מהאתר

לוגו קפה עלית

139%

מבקרים חדשים באתר

לוגו נקסט

258%

רכישות אורגניות

לוגו קפה עלית
139%

מבקרים חדשים

לוגו דייסון
189%

יחס המרה למודעות

לוגו איסתא
424%

הכנסות מהאתר

שיווק דיגיטלי שמביא תוצאות.